Varakkaak

Varakkaak
01 Mart 2021

Siirt yöresine ait bir tatlı olan varakkaak; un, pekmez ve cevizle hazırlanır. Genellikle bayram ve kalabalık sofralarda tercih edilir. Hazırsanız, Siirt usulu varakkaak nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Varakkaak için

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı
  • 1 su bardağı pekmez
  • 3 su bardağı su
  • 50 gr margarin
Varakkaak

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için elenmiş un ve tuzu hamur yoğurma kabında harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp bir kahve fincanı suyu ilave edin.
  2. Pürüzsüz sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Hamuru top şeklinde yuvarlayıp üzerini bir bezle örtün ve oda ısısında 20 dakika bekletin.
  3. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında yuvarlak şeklinde açın. Küçük kareler şeklinde kesip temiz bir bezin üzerine aktarın.
  4. Elde ettiğiniz kare hamurları kurumaları için oda ısısında yarım saat bekletin.
  5. Pekmez, üç su bardağı su ve margarini derin bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca hamurları tencereye ilave edin.
  6. 15 dakika pişirip süzün ve servis tabağına aktarın. Üzerine ince çekilmiş antepfıstığı ve çekilmiş ceviz serpiştirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo