ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ VARAKKAAK

Varakkaak

Siirt yöresine ait bir tatlı olan varakkaak; un, pekmez ve cevizle hazırlanır. Genellikle bayram ve kalabalık sofralarda tercih edilir. Hazırsanız, Siirt usulu varakkaak nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Varakkaak tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı
  • 1 su bardağı pekmez
  • 3 su bardağı su
  • 50 gr margarin

Varakkaak Nasıl Yapılır

  • Hamur için elenmiş un ve tuzu hamur yoğurma kabında harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp bir kahve fincanı suyu ilave edin.
  • Pürüzsüz sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Hamuru top şeklinde yuvarlayıp üzerini bir bezle örtün ve oda ısısında 20 dakika bekletin.
  • Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında yuvarlak şeklinde açın. Küçük kareler şeklinde kesip temiz bir bezin üzerine aktarın.
  • Elde ettiğiniz kare hamurları kurumaları için oda ısısında yarım saat bekletin.
  • Pekmez, üç su bardağı su ve margarini derin bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca hamurları tencereye ilave edin.
  • 15 dakika pişirip süzün ve servis tabağına aktarın. Üzerine ince çekilmiş antepfıstığı ve çekilmiş ceviz serpiştirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.