ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ İNCASSİYE

İncassiye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İncassiye tarifi için malzemeler

  • 400 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı erik kurusu
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım su bardağı su

İncassiye Nasıl Yapılır

Piyazlık doğranmış soğanlarla etleri orta boy bir tencerede yağ ile birlikte kavurun. Soğan yumuşadıktan sonra ayrı bir kapta suda bekletilmiş erik kuruları, haşlanmış nohut ve biber salçasını ilave edip karıştırın. Yarım su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca pekmez ilave edip karıştırın ve dinlenmeye bırakın. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.