ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ İNCASSİYE

İncassiye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İncassiye Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı erik kurusu
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım su bardağı su

İncassiye Nasıl Yapılır?

Piyazlık doğranmış soğanlarla etleri orta boy bir tencerede yağ ile birlikte kavurun. Soğan yumuşadıktan sonra ayrı bir kapta suda bekletilmiş erik kuruları, haşlanmış nohut ve biber salçasını ilave edip karıştırın. Yarım su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca pekmez ilave edip karıştırın ve dinlenmeye bırakın. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!