Antep Dolması

Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
35 dakika
Pişirme
Süresi
55 dakika

Antep Dolması Tarifi İçin malzemeler
- 12 kurutulmuş patlıcan
- 12 kurutulmuş biber
- 500 gr pirinç
- 500 gr kıyma
- 2 soğan
- 7 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates
- salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 300 gr zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Antep Dolması Nasıl Yapılır?
Kuru patlıcan ve biberleri suda haşlayın. Soğanları küp doğrayın, sarımsakları ince kıyın. Zeytin yağını tencereye aktarın. Pirinç, kıyma, soğan, sarımsak ve salçalarla birlikte kavurun. Limon tuzu ve tuz ile tatlandırın.
Haşlanmış kurulukların içini bu harçla doldurun. Tencereye dizip 50-55 dakika pişirin. Dilerseniz yoğurtla birlikte servis yapın.
Haşlanmış kurulukların içini bu harçla doldurun. Tencereye dizip 50-55 dakika pişirin. Dilerseniz yoğurtla birlikte servis yapın.

Dergide bu ay neler var?