ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SEBZELİ KÖFTE TARİFLERİ VEJETERYAN PİDE KEBAP

Vejeteryan pide kebap

Vejeteryan pide kebap

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vejeteryan pide kebap tarifi için malzemeler

  • 1 adet bayat pide
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1’er çay kaşığı kimyon, kuru köri, pul biber, tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kızartmak için:

  • Zeytinyağı

Servis için:

  • 1 demet semizotu
  • 2 su bardağı yoğurt

Vejeteryan pide kebap Nasıl Yapılır

  • Bayat pideyi derin bir kabın içine alın ve üzerini örtecek kadar su ile doldurun. Pide yumuşayana kadar suda bekletin. Yumuşayan pidenizin suyunu süzün ve iyice sıkın. Yoğurma kabına alın. Bulguru ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Üzerini kapatıp bulgurların yeterince şişmesi için oda ısısında yarım saat kadar bekletin.
  • Karışımı yeterince dinlendirdikten sonra üzerine salçaları, tuzu ve baharatını ekleyip iyice yoğurun. Köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Tavada zeytinyağını ısıtıp köfte toplarını kızartın. Kızartma işlemi bittikten sonra aynı tavanın içine tereyağını eritin. Kekik ve pul biber ekleyip tatlandırın ve önceden kızarttığınız köfteleri bu yağda hafifçe çevirerek karıştırın.
  • Yıkanmış semiz otlarını süzme yoğurt ile karıştırıp servis tabağının tabanına yayın. Üzerine tereyağında lezzetlendirdiğiniz minik köfteleri yerleştirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.