ANASAYFA TARİFLER AKDENİZ YEMEKLERİ ULUBORLU BÖREĞİ

Uluborlu Böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Uluborlu Böreği Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kemiksiz et
  • 2 soğan
  • 4 yufka
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2-3 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Uluborlu Böreği Nasıl Yapılır?

  • Eti soğanla birlikte robotta çekin ya da satırla kıyın. Tuz, karabiber ve çok az su ilave edip yoğurun.
  • Yufkayı dörde kesin. Her bir üçgenin ortasına bir miktar et yerleştirip bohça şeklinde kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. 
  • Sacı ısıtın. Börekleri önlü arkalı pişirip tereyağı ile yağlayın. Kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Lezzetine doyamayacağınız çarşaf böreği tarifini de deneyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!