Uluborlu Böreği

19 Kasım 2020 tarihinde güncellendi.
Uluborlu Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Uluborlu Böreği için

Malzemeler

  • 500 gr kemiksiz et
  • 2 soğan
  • 4 yufka
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2-3 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Uluborlu Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Eti soğanla birlikte robotta çekin ya da satırla kıyın. Tuz, karabiber ve çok az su ilave edip yoğurun.
  2. Yufkayı dörde kesin. Her bir üçgenin ortasına bir miktar et yerleştirip bohça şeklinde kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. 
  3. Sacı ısıtın. Börekleri önlü arkalı pişirip tereyağı ile yağlayın. Kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Lezzetine doyamayacağınız çarşaf böreği tarifini de deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo