ANASAYFA TARİFLER AKDENİZ YEMEKLERİ PATLICANLI ÇÖP KEBABI

Patlıcanlı Çöp Kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı Çöp Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 8 ince uzun patlıcan (saplarıyla kullanılacak)
  • 400 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı kızartmalık zeytinyağı
  • Tuz

Patlıcanlı Çöp Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların saplarına dokunmadan yeşil kısımlarını bıçakla kesip ayırın. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun.
  • Acısını almak için tuzlu suda 30 dakika bekletin. Kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın. Sap kısımlarına aldığı kadar kuşbaşı et dizin.
  • Zeytinyağını derin bir tavada kızdırıp patlıcanları etlerle birlikte çevirerek kızartın ve yayvan bir tepsiye alın. Tuz serpin.
  • 1 kaşık salçayı suyla ezip tepsiye ekleyin. Tepsiyi ocağa alıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  • Patlıcanların acılıklarını gidermek için, tarife başlamadan önce tuzlu suda bekletin.

Afiyet olsun.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sık sık tüketilen klasik çöp kebabı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.