Patlıcanlı Çöp Kebabı

Patlıcanlı Çöp Kebabı
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Patlıcanlı Çöp Kebabı için

Malzemeler

  • 8 ince uzun patlıcan (saplarıyla kullanılacak)
  • 400 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı kızartmalık zeytinyağı
  • Tuz
Patlıcanlı Çöp Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanların saplarına dokunmadan yeşil kısımlarını bıçakla kesip ayırın. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun.
  2. Acısını almak için tuzlu suda 30 dakika bekletin. Kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın. Sap kısımlarına aldığı kadar kuşbaşı et dizin.
  3. Zeytinyağını derin bir tavada kızdırıp patlıcanları etlerle birlikte çevirerek kızartın ve yayvan bir tepsiye alın. Tuz serpin.
  4. 1 kaşık salçayı suyla ezip tepsiye ekleyin. Tepsiyi ocağa alıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  5. Patlıcanların acılıklarını gidermek için, tarife başlamadan önce tuzlu suda bekletin.

Afiyet olsun.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sık sık tüketilen klasik çöp kebabı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo