ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU AKDENİZ YEMEKLERİ KABAK HELVASI

> KABAK HELVASI
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak helvası tarifi için malzemeler
  • 2 kg bal kabağı 4 su bardağı tozşeker Yarım limon suyu 1 kahve fincanı su Yarım su bardağı çekilmiş badem
Kabak helvası Nasıl Yapılır

 Kabağın kabuklarını incecik soyun. Çekirdeklerini ayıklayıp kabakları rendeleyin. Avuç içinde sıkarak suyunu çıkarın. 

Şekeri tencereye alıp 1 kahve fincanı su ile eritin. Limon suyunu ekleyip kaynatın.

Kabakları şekerli suya ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Altın sarısı bir renk alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.

Kabak helvasını servis tabağına alın. Üzerini çekilmiş badem ile süsleyip servis yapın.


Şefin Yorumu :
DİKKAT!
  • Bu helva Burdur'da özel yetiştirilen bir kabak cinsi ile yapılır. Olgun, ancak sararmamış sakız kabağı kullanılır.
  • Helvanın kıvamını anlamak için, pişen helvadan bir parça alıp buzlukta bekletin. Hemen donarsa olmuş demektir. Sulu ise biraz daha kaynatmanız gerekir.
  • Afiyet olsun.

    Yorumlarınız

    YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


    Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.