ANASAYFA TARİFLER AKDENİZ YEMEKLERİ KABAK HELVASI

Kabak Helvası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kabak Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kg bal kabağı
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 kahve fincanı su
  • Yarım su bardağı çekilmiş badem

Kabak Helvası Nasıl Yapılır?

  • Kabağın kabuklarını incecik soyun. Çekirdeklerini ayıklayıp kabakları rendeleyin. Avuç içinde sıkarak suyunu çıkarın. 
  • Şekeri tencereye alıp 1 kahve fincanı su ile eritin. Limon suyunu ekleyip kaynatın.
  • Kabakları şekerli suya ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Altın sarısı bir renk alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Kabak helvasını servis tabağına alın. Üzerini çekilmiş badem ile süsleyip servis yapın.
    Şefin Yorumu : DİKKAT!
  • Bu helva Burdur'da özel yetiştirilen bir kabak cinsi ile yapılır. Olgun, ancak sararmamış sakız kabağı kullanılır.
  • Helvanın kıvamını anlamak için, pişen helvadan bir parça alıp buzlukta bekletin. Hemen donarsa olmuş demektir. Sulu ise biraz daha kaynatmanız gerekir.
  • Afiyet olsun.

    Dilerseniz, törenlerin vazgeçilmezi haline gelen irmik helvası tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!