ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR YUFKALI SÜT TURTASI

Yufkalı süt turtası

Yufkalı süt turtası

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yufkalı süt turtası tarifi için malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 5 yufka
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Kreması için

  • 3.5 su bardağı süt
  • 6 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yufkalı süt turtası Nasıl Yapılır

  • Her bir yufkayı tezgaha yayıp eritilmiş tereyağı sürün. Yufkayı alttaki kenardan başlayarak toparlayın ve yelpaze görünümü almasını sağlayın. Hazırladığınız ilk parçayı kendi çevresinde yuvarlayarak bir daire oluşturun. Bu daireyi tepsinin ortasına yerleştirin. Aynı şekilde hazırladığınız diğer parçayı ilk parçanın etrafına dolayın. Bu şekilde tüm yağlanmış yufka parçalarını merkezden çevreye doğru yerleştirerek tepsiyi doldurun. Yufkaların üzerine tarçın serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. 
  • Kreması için sütü bir tencerede ısıtın ve kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Yumurtalar, toz şeker ve vanilya özütünü geniş bir kapta karıştırın. Sıcak sütü yavaşça yumurtalı karışıma ekleyerek çırpın. 
  • Kremayı fırından aldığınız yufkaların üzerine dökün. Tekrar 180 derece fırına alıp 30 dakika daha pişirin. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri ve tarçın serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.