ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR SÜTLÜ TEL KADAYIF

> SÜTLÜ TEL KADAYIF
Sütlü tel kadayıf
8 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü tel kadayıf tarifi için malzemeler
  • 200 g tereyağı 
  • 750 g tel kadayıf
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Üzeri için

  • İnce çekilmiş Antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi
  • Vişne taneleri
Sütlü tel kadayıf Nasıl Yapılır

Çay saatleriniz için sütlü tel kadayıf tarifi
  • Şeker ve suyu kaynatın, şeker tamamen eriyince sütü ilave edin ve kenara alıp soğumaya bırakın.
  • Tereyağını tavada eritip ocaktan alın. Ilınınca kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Elinizle kadayıfları iyice didikleyin. Bir miktar kadayıfı kahve fincanının yarısına gelecek kadar sıkı sıkı doldurun. Üzerine bir miktar ceviz içi ekleyin. Fincanın ağzına kadar kadayıf ilave edip yine sıkıca bastırın. Tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine, fincanı ters çevirerek çıkartın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayarak fırın tepsisine dizin. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kadayıf topları kızarana kadar pişirip fırından alın. İlk sıcaklığı geçince sütlü şerbeti kadayıf toplarının üzerine gezdirin. Şerbetini iyice çekmesi için 1-2 saat kadar dinlendirdikten sonra üzerlerine Antep fıstığı ve Hindistan cevizi karışımından serpin. En son vişne tanelerini yerleştirip servis yapın.

    Leziz mi leziz sütlü kadayıf tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.