Şekerli Helva-İ Me'muniye

Şekerli Helva-İ Me'muniye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Şekerli Helva-İ Me'muniye için

Malzemeler

  • 250 gr pirinç unu
  • 100 gr buğday unu
  • 600 ml süt
  • 500 ml bal
  • 200 gr tereyağı
  • 20 ml gül suyu
  • 50 gr ince kıyılmış çiğ badem
  • 30 gr kavrulmuş badem
  • 50 gr pudra şekeri
Şekerli Helva-İ Me'muniye

Nasıl Yapılır

Tereyağını tencereye alıp ısıtın. Yağ ısınınca pirinç unu ve buğday ununu azar azar ilave ederek karıştırın. Tencereyi tekrar ocağa alıp çiğ bademi ilave edin. Orta harlı ateşte helva kıvamına gelinceye kadar kavurun. Sütü başka bir tencerede ısıtıp köpüğünü ayırın. Balı ilave edip karıştırın. Son olarak gül suyunu ekleyin. Ballı ve sütlü şerbeti kavrulmuş una ekleyip tahta kaşıkla hızlıca karıştırın. Tahta kaşığın arkasına yapışmayacak hale gelinceye kadar sık sık karıştırarak kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. Kaşıkla şekillendirip kavrulmuş bademe bulayın. Servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo