ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR SAKIZLI SÜTLAÇ

Sakızlı Sütlaç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sakızlı Sütlaç Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bar dağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı kırık pirinç
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 parça damla sakızı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tutam tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 15 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı süt

Sakızlı Sütlaç Nasıl Yapılır?

Pirinçleri yı kayıp süzün. Tencereye alıp 2 bardak su ilave edin. Bir tutam tuz ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirip süzün. Yumurta sarısı ile damla sakızını karıştırın. Pirinç ununu 1 bardak sütle karıştırın. Kalan 3 bardak sütü, sütlacı pişireceğiniz tencereye aktarın. Şeker ve pirinci ila ve edin. Pirinç ununu azar azar ekleyin. Karıştı rarak pişirin. Tencereyi ocaktan almadan 5 dakika önce damla sakızlı karışımı ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Üzerleri için yumurta sarısı, tereyağı ve sütü çırpın. Sütlacı ısıya dayanıklı kaplara paylaştı rın. Üzerlerine tereyağlı sütü gezdirerek dökün. Kaseleri içinde su olan bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Buzdolabında soğutup servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.