Portakal Kabuklu Badem Tatlısı

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Portakal Kabuklu Badem Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
- 1 çay bardağı tuzsuz ve kabuksuz badem
- 7 su bardağı süt
- 1 tutam tuz
- 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1.5 kahve fincanı pirinç unu
- Yarım kahve fincanı mısır nisaştası
- 1 su bardağı soğuk su
- 1 kahve fincanı hindistancevizi
Portakal Kabuklu Badem Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Badem ve portakal rehiyalı bir tatlı akşam ikramlarınız için güzel bir seçenek olacaktır. Bademleri robottan geçirin.
- Üzümleri yıkayıp süzün. Süt, tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri tencereye alıp kaynatın.
- Nişasta ve pirinç ununa soğuk suyu ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak bu karışımı ekleyin.
- Süt boza kıvamına gelince, ezilmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı üzümü ilave edin.
- Karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaselere paylaştırıp badem ve rendelenmiş portakal kabuğuyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Sade badem tatlısını notlarınız arasına ekleyin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR