ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR PORTAKAL KABUKLU BADEM TATLISI

Portakal Kabuklu Badem Tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakal Kabuklu Badem Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1 çay bardağı tuzsuz ve kabuksuz badem
  • 7 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 kahve fincanı pirinç unu
  • Yarım kahve fincanı mısır nisaştası
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 kahve fincanı hindistancevizi

Portakal Kabuklu Badem Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Badem ve portakal rehiyalı bir tatlı akşam ikramlarınız için güzel bir seçenek olacaktır. Bademleri robottan geçirin.
  • Üzümleri yıkayıp süzün. Süt, tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri tencereye alıp kaynatın.
  • Nişasta ve pirinç ununa soğuk suyu ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak bu karışımı ekleyin.
  • Süt boza kıvamına gelince, ezilmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı üzümü ilave edin.
  • Karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaselere paylaştırıp badem ve rendelenmiş portakal kabuğuyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Sade badem tatlısını notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!