ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR PORTAKAL KABUKLU BADEM TATLISI

Portakal Kabuklu Badem Tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakal Kabuklu Badem Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1 çay bardağı tuzsuz ve kabuksuz badem
  • 7 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 kahve fincanı pirinç unu
  • Yarım kahve fincanı mısır nisaştası
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 kahve fincanı hindistancevizi

Portakal Kabuklu Badem Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Badem ve portakal rehiyalı bir tatlı akşam ikramlarınız için güzel bir seçenek olacaktır. Bademleri robottan geçirin.
  • Üzümleri yıkayıp süzün. Süt, tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri tencereye alıp kaynatın.
  • Nişasta ve pirinç ununa soğuk suyu ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak bu karışımı ekleyin.
  • Süt boza kıvamına gelince, ezilmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı üzümü ilave edin.
  • Karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaselere paylaştırıp badem ve rendelenmiş portakal kabuğuyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Sade badem tatlısını notlarınız arasına ekleyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!