ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR PİŞMANİYELİ MUHALLEBİ

Pişmaniyeli muhallebi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pişmaniyeli muhallebi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 80 g beyaz çikolata
  • 200 g labne peyniri

Üzeri için

  • Pişmaniye
  • Çikolatalı dondurma
  • Pirinç Antep fıstığı

Pişmaniyeli muhallebi Nasıl Yapılır

Süt, un, yumurta sarısı ve toz şekeri bir tencereye alın ve iyice çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Vanilya ve beyaz çikolatayı ilave edin. Çikolata eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın. Oda ısısında ılınmasını bekleyin. Ilındıktan sonra labne peynirini ekleyin ve mikserle çırpın. Servis kuplarının tabanına bir miktar pişmaniye koyup elinizle bastırın. Üzerlerine muhallebiyi dökün. Kalan pişmaniye ile üzerlerini süsleyin. Çikolatalı dondurma ve Antep fıstığı ile birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.