ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR NEKTARİNLİ GÜLLAÇ

Nektarinli güllaç

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nektarinli güllaç tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 litre süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 10 yaprak güllaç

İçi ve üzeri için

  • 250 g iri çekilmiş ceviz içi
  • 4 nektarin

Nektarinli güllaç Nasıl Yapılır

Süt ve toz şekeri bir tencerede kaynatın. Vanilyayı ekleyip ocaktan alın ve ılınıncaya kadar bekletin. Güllaç yapraklarının parlak kısımları üste gelecek şekilde derin bir tepside tek tek ılık süt ile ıslatın. Beş kat olana kadar aynı işlemi tekrarlayın. Beşinci katı da ıslattıktan sonra üzerine iri çekilmiş ceviz serpin. Nektarinleri dilimleyip bir kısmını üzeri için ayırdıktan sonra, kalan nektarinleri cevizlerin üzerine yerleştirin. Diğer güllaç yapraklarını da aynı şekilde ıslatarak meyvelerin üzerine serin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Kare parçalara bölün. Ayırdığınız ceviz ve nektarin dilimleriyle süsleyip soğuk servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.