Meyveli Muhallebi Katları

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Meyveli Muhallebi Katları Tarifi İçin malzemeler
Muhallebi için
- 150 g tereyağı
- 1.5 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Tabanı için
- 1 paket pötibör bisküvi
Arası için
- 10 çilek
- 2 muz
Üzeri için
- File fındık
Meyveli Muhallebi Katları Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için; tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ilave edip rengi dönmeye başlayıncaya kadar kavurun. Sürekli karıştırarak sütü ilave edin ve topaklanmaması için hızlıca karıştırın. Süt ılınmaya başladığında toz şeker ve vanilyayı ilave edin. Muhallebi kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirip ocaktan alın.
- Tabanı için; bisküvileri kum gibi oluncaya kadar rondodan geçirin ve bir fırın kabının tabanına yayın. Muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökün ve tüm kaba yayın. Üzerini streç filmle sarın. Tamamen soğuyuncaya kadar buzdolabında bekletin.
- Soğuyan muhallebiyi eşit büyüklükte kare parçalara bölün. Birinci dilimin üzerine çilek dilimleri yerleştirin. İkinci dilim muhallebiyi üzerine kapatın ve muz dilimleri yerleştirin. Aralara da bisküvi parçaları serperek üçüncü dilim muhallebiyi üzerine kapatın. Üzerine bisküvi parçaları serpin, çilek dilimleri ve file fındık serpip soğuk servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR