ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KREMALI ERİK TATLISI

Kremalı Erik Tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı Erik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 tatlı kaşığı şekerli vanilin
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı

Üzeri için

  • 500 gr tatlı kırmızı erik
  • 1 su bardağı toz şeker

Kremalı Erik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Süt ve şekeri tencerede şeker eriyinceye kadar pişirin. Un, nişasta, şekerli vanilin ve yumurta sarısını ilave edip sürekli karıştırarak pişirin. 1-2 taşım kaynayınca nemli, geniş kenarlı kare cam bir kaba aktarıp soğumaya bırakın. Eriklerin çekirdeklerini ayıklayıp tencereye alın. Üzerine şekeri ilave edip kendi suyu ile pişirin. Soğuyan erik sosunu tatlının üzerine aktarıp servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.