Kirazlı Rulo Pasta

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Kirazlı Rulo Pasta Tarifi İçin malzemeler
Kek hamuru için:
- 6 yumurta
- 1.5 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı kakao
İç malzeme için:
- 1 su bardağı hazır vanilyalı puding
- 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış kiraz
Üzeri için:
- 2 su bardağı çırpılmış krem şanti
- 1 su bardağı iri rendelenmiş taze hindistan cevizi
Kirazlı Rulo Pasta Nasıl Yapılır?
- Yumurtalar ve şekeri yoğurma kabına alıp beyazlaşana kadar çırpın. Elenmiş un, limon suyu, limon kabuğu, kakao ve vanilyayı ilave edip 5 dakika daha çırpın.
- Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp un serpin. Hamuru tepsiye döküp spatula ile düzelterek 1 cm inceliğinde yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin.
- Temiz bir bezi ıslatıp iyice sıkın ve tezgahın üzerine serin. Keki kağıdı ile ıslak bezin üzerine yerleştirin.
- Hamuru uzun kenarından bağlayarak bezle birlikte rulo yapın. Hamuru tekrar açıp kağıdı çıkarın. Üzerine pudingi yayıp kirazları serpiştirin.
- Tekrar rulo yapıp katlı kısmı alta gelecek şekilde tel ızgara üzerine alın. Kremşantiyi üzerine sürüp hindistan cevizi ile süsleyin. Servis yapın.
