ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KİRAZLI RULO PASTA

Kirazlı Rulo Pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kirazlı Rulo Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek hamuru için:

  • 6 yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı kakao

İç malzeme için:

  • 1 su bardağı hazır vanilyalı puding
  • 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış kiraz

Üzeri için:

  • 2 su bardağı çırpılmış krem şanti
  • 1 su bardağı iri rendelenmiş taze hindistan cevizi

Kirazlı Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

  • Yumurtalar ve şekeri yoğurma kabına alıp beyazlaşana kadar çırpın. Elenmiş un, limon suyu, limon kabuğu, kakao ve vanilyayı ilave edip 5 dakika daha çırpın.
  • Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp un serpin. Hamuru tepsiye döküp spatula ile düzelterek 1 cm inceliğinde yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin.
  • Temiz bir bezi ıslatıp iyice sıkın ve tezgahın üzerine serin. Keki kağıdı ile ıslak bezin üzerine yerleştirin.
  • Hamuru uzun kenarından bağlayarak bezle birlikte rulo yapın. Hamuru tekrar açıp kağıdı çıkarın. Üzerine pudingi yayıp kirazları serpiştirin.
  • Tekrar rulo yapıp katlı kısmı alta gelecek şekilde tel ızgara üzerine alın. Kremşantiyi üzerine sürüp hindistan cevizi ile süsleyin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!