ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR KİRAZLI RULO PASTA

KİRAZLI RULO PASTA

8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kirazlı rulo pasta tarifi için malzemeler
  • Kek hamuru için:6 yumurta 1.5 su bardağı un 3 çorba kaşığı tozğeker 1 çorba kaşığı limon suyu 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 paket vanilya 2 çorba kaşığı kakaoİç malzeme için: 1 su bardağı hazır vanilyalı puding 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmığ kirazÜzeri için: 2 su bardağı çırpılmış kremşanti 1 su bardağı iri rendelenmiş taze hindistancevizi
Kirazlı rulo pasta Nasıl Yapılır

Yumurtalar ve şekeri yoğurma kabına alıp beyazlaşana kadar çırpın. Elenmiş un, limon suyu, limon kabuğu, kakao ve vanilyayı ilave edip 5 dakika daha çırpın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayıp un serpin. Hamuru tepsiye döküp spatula ile düzelterek 1 cm inceliğinde yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin.

Temiz bir bezi ıslatıp iyice sıkın ve tezgahın üzerine serin. Keki kağıdı ile ıslak bezin üzerine yerleğtirin. Hamuru uzun kenarından bağlayarak bezle birlikte rulo yapın. Hamuru tekrar açıp kağıdı çıkarın. Üzerine pudingi yayıp kirazları serpiştirin. Tekrar rulo yapıp katlı kısmı alta gelecek şekilde tel ızgara üzerine alın. Kremşantiyi üzerine sürüp hindistan cevizi ile süsleyin. Servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.