ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KESME MUHALLEBİ

Kesme Muhallebi

Kesme muhallebi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kesme Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kesme Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Süt, irmik ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Süt kaynamaya başladığında portakal kabuğu rendesi ve tereyağını ilave edin. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırıp ocaktan alın. Muhallebinin yarısını streç film ile kaplı bir kek kalıbına yayın.
  • Kalan muhallebiye kakao ekleyip karıştırın ve diğer muhallebinin üzerine yayın. Muhallebiyi buzdolabında bir saat dinlendirin. Dinlenen muhallebiyi bir servis tabağına ters çevirin. Dilimleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!