ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KEFİRLİ SÜTLAÇ

Kefirli Sütlaç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kefirli Sütlaç Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 500 ml kefir
  • 1 çay bardağı krema
  • 750 ml süt
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • Frambuaz
  • Böğürtlen
  • Nane

Servis için

  • Dondurma

Kefirli Sütlaç Nasıl Yapılır?

Pirinci hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün. Nişastayı bir su bardağı kadar sütle açın. Kefir, krema, kalan süt ve toz şekeri bir tencereye alın. Ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca sütlü nişastayı ilave edip kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip buzdolabına alın ve iki saat dinlendirin. Üzerini böğürtlen, frambuaz ve nane ile süsleyin. Dondurma ile servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!