ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KARAMELLİ TRİLEÇE

Karamelli Trileçe

Karamelli trileçe

1930'lu yıllarda Meksika'da yaygınlaşan ve dünyaya yayılan trileçe tatlısı, 3 farklı sütün karışımından oluşur. Bu tatlının en önemli özelliği, yapımında keçi, inek ve manda sütü kullanılmasıdır. Hazırlanan tatlının üzerin karamelli sos ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, iftar sofralarınız için hafif mi hafif tam kıvamında karamelli trileçe tarifine geçebiliriz.

Frambuazlı trileçe ve orijinal trileçe tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karamelli Trileçe Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet büyük boy yumurta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti
  • Sütlü şerbeti için
  • 2 su bardağı inek sütü
  • 1 su bardağı keçi sütü
  • 1 su bardağı manda sütü
  • 1 su bardağı toz şeker

Karameli için

  • 1 çay bardağı toz şeker (Büyük çay bardağı)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı

Karamelli Trileçe Nasıl Yapılır?

  • Derin bir karıştırma kabının içine yumurtaları ve şekeri alın. Mikser yardımıyla rengi açılıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı karışımın içine eleyerek ekleyin. Spatula yardımıyla altan üstte doğru, pütür kalmayacak şekilde iyice karıştırın.
  • Kek harcını yağlanmış fırın kabına dökün ve üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
  • 10 dakika sonunda fırın ısısını 150 dereceye indirip 20-25 dakika kadar pişirin. Pişen pandispanyayı oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve üzerine kürdan yardımıyla delikler açın.
  • Sütlü şerbeti için; inek sütü, manda sütü ve keçi sütünü tencereye alın. Şekerini de ekleyip eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın ve ılımaya bırakın.
  • Karameli için; ayrı bir sos tenceresinde toz şekeri kontrollü olarak eritin. Üzerine tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın. Ardından kremayı ilave edin ve hızlıca karıştırıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
  • Oda sıcaklığında soğumuş olan pandispanyanın üzerine ılık sütlü şerbeti ekleyin ve sütü iyice çektikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Soğuk pandispanyanın üzerine krem şantiyi ince bir tabaka halinde yayın. Soğumuş olan karameli de üzerini tamamen kapatacak şekilde yayın ve toz Antep fıstığı ile süsledikten sonra dilimleyerek servis edin.

NOT

  • Sütlü şerbeti hazırlarken manda ve keçi sütünü kullanmak istemezseniz, 3 su bardağı inek sütü ve 1 su bardağı krema ile de şerbetinizi hazırlayabilirsiniz.

SERVİS ÖNERİSİ

  • Hazırladığınız trileçeyi; frambuaz, çikolata ya da portakal sosu ve toz Antep fıstığı ilavesiyle de servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!