ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KAKAOLU PUDİNG

Kakaolu Puding

Hazırlaması oldukça kolay olan nefis kakaolu pudinge kim hayır diyebilir ki? Hazır pudingleri aratmayacak ev yapımı kakaolu puding, yaklaşık 30 dakika da sofralardaki yerini alır. Ana malzemeleri nişasta, kakao ve süt olan kakaolu pudingi, krema ve çikolata ile lezzetlendirebilirsiniz. Peki, evde kakaolu puding nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, küçük büyük demeden herkesi kendine hayran bırakacak nefis kakaolu puding tarifine başlayabiliriz.

Hafif ve lezzetli sütlü tatlılara sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Sofranızda yeni tatlara yer vermek istiyorsanız, ev yapımı puding tariflerine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kakaolu Puding Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 160 gr toz şeker
  • 30 gr kakao
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 tutam tuz
  • 550 ml süt
  • 30 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Çırpılmış krema
  • Rendelenmiş çikolata

Kakaolu Puding Nasıl Yapılır?

  • Şeker, kakao, mısır nişastası ve tuzu bir tencereye alın. Sütü ekleyip pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan 1 dakika sonra ocaktan alıp tereyağı ile vanilyayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
  • Karışımı kaselere paylaştırın ve streç film ile üzerini örtün. Buzdolabında en az 2 saat soğuttuktan sonra krema ve rendelenmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın.

Kakaolu Puding Servis Önerisi

  • Hazırladığınız pudingleri çilek, kivi ve muz dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
  • Farklılık katmak için pudinglerin üzerine fındık ve badem gibi kuru yemişler ekleyebilirsiniz.
  • Pudingin daha sade olmasını istiyorsanız, hindistan cevizi serpiştirmeniz yeterli olacaktır.

1 Porsiyon Kakaolu Puding Kaç Kalori?

  • Kakaolu pudingin bir kasesi 100, bir porsiyonu ise yaklaşık 135 kaloridir. Kilo ve şeker kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!