Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi
09 Haziran 2023

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan muhallebi, süt ve un ile hazırlanan pratik bir tatlıdır. Son zamanlarda kadayıf ile birleştirilerek sunulan bu besin, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde de tüketilir. Kemik gelişimini desteklediği için, özellikle çocuklara önerilen tarifler arasında yer alır. Karbonhidrat ve kalsiyum değeri yüksektir. Yapımında yağlı süt yerine, keçi veya manda sütü de kullanılabilir. Malzemeleriniz hazırsa, kolayca hazırlayabileceğiniz kadayıflı muhallebi nasıl yapılır sorusuna cevap bulalım.

1 Porsiyon Kadayıflı Muhallebi Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık bir porsiyon kadayıflı muhallebi, yaklaşık 200 kaloridir. 

Videolu anlatımıyla nefis muhallebi tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Kadayıflı Muhallebi için

Malzemeler

Kadayıf için:

  • 400 gr tel kadayıf
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz

Muhallebi için:

  • 1 lt süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 gr vanilya
  • 100 ml krema
Kadayıflı Muhallebi

Nasıl Yapılır

  1. Kadayıflar el yardımıyla küçük parçalara bölünür.
  2. Tavaya tereyağı, şeker ve kadayıf alınarak kavrulmaya başlanır. Kadayıf renk alınca altı kapatılır ve kenara alınarak içerisine ceviz eklenir.
  3. Muhallebi yapacağınız tencereye un ekleyerek kavurun. Unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Unun kokusu çıktıktan sonra tereyağını ekleyerek hızlıca çevirin ve sütü ekleyin.
  5. Vanilya ve şekeri ilave ederek çırpın, pürüzsüz hale gelip kıvam alana kadar pişirin.
  6. Kapağını kapatarak soğumaya bırakın.
  7. Ilıdığında kremayı ekleyerek blender ya da çırpıcı yardımıyla pürüzsüz hale getirin.
  8. Hazırladığınız kadayıfı kabın altına dizin, arasına muhallebiyi koyun ve geri kadayıf koyarak servis edin. Afiyet olsun. 
Püf Noktası
  • Kadayıfları kavururken fazla pişmemesine dikkat edin ve yanmaması için sık sık karıştırın.
  • Muhallebiyi hazırlarken topaklanmalar oluşursa karıştırma işlemini hızlandırın.
  • Muhallebi piştikten sonra içerisine bir tatlı kaşığı tereyağı koyup eritin. Bu sayede daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Muhallebinin kıvamı çok koyu olursa, tekrardan ocağa alın ve üzerine yavaş yavaş süt ekleyin.
  • Hazırladığınız muhallebinin içini ve üzerini, muz, çilek gibi meyve dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
  • Eğer aynı gün içerisinde servis etmeyecekseniz muhallebiyi ve kadayıfı ayrı muhafaza ederek saklayın. Yumuşamaması için servis etmeden hemen önce serperek servis edin. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo