Hindistan Cevizli Blancmange

Hindistan Cevizli Blancmange
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Hindistan Cevizli Blancmange için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 7 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 400 ml Hindistan cevizi sütü
  • 2 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Blancmange

Nasıl Yapılır

Lezzet tatlı tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Sütün yarısını nişasta ile bir tencerede karıştırıp inceltin. Başka bir tencerede kalan sütü ve şekeri sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Ilınan süte nişastalı karışımı ekleyin. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırın. Hindistan cevizi ve hindistan cevizi sütünü ilave edip 2-3 dakika daha karıştırın. Kek kalıbının içini soğuk su ile ıslatıp fazla suyu süzdürün. Muhallebiyi sıcakken kalıba aktarın. Tamamen soğuduktan sonra üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında bekletin. Hİndistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.

Blancmange: Muhallebi mantığıyla yapılan Fransız usulü sütlü bir tatlıdır.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo