ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR HİNDİSTAN CEVİZLİ BLANCMANGE

> HİNDİSTAN CEVİZLİ BLANCMANGE
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistan cevizli blancmange tarifi için malzemeler
  • 1 litre süt
  • 7 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 400 ml Hindistan cevizi sütü
  • 2 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
Hindistan cevizli blancmange Nasıl Yapılır

Lezzet tatlı tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Sütün yarısını nişasta ile bir tencerede karıştırıp inceltin. Başka bir tencerede kalan sütü ve şekeri sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Ilınan süte nişastalı karışımı ekleyin. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırın. Hindistan cevizi ve hindistan cevizi sütünü ilave edip 2-3 dakika daha karıştırın. Kek kalıbının içini soğuk su ile ıslatıp fazla suyu süzdürün. Muhallebiyi sıcakken kalıba aktarın. Tamamen soğuduktan sonra üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında bekletin. Hİndistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.

Blancmange: Muhallebi mantığıyla yapılan Fransız usulü sütlü bir tatlıdır.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.