ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR GÖKKUŞAĞI TATLISI

Gökkuşağı Tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gökkuşağı Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 paket vanilya
  • 120 gr tereyağı (yumuşak)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Renkli gıda boyaları
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1.5 çay bardağı soğuk süt
  • Renkli süsleme şekerleri

Gökkuşağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sütü ısıtıp limon suyu ekleyerek karıştırın ve 20 dakika bekletin. Tereyağını şeker ve vanilya ile birlikte krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları ekleyin. Un ve kabartma tozu ekleyerek iyice çırpın. Limonlu süt karışımını ekleyin. Hamuru birkaç kaseye paylaştırıp gıda boyaları ile renklendirin ve yağlanmış kavanozlara 2/3’ü dolacak ve her kat farklı renkte olacak şekilde doldurun. Derin bir fırın tepsisine kavanozları yerleştirin ve kavanozların yarısına gelecek kadar sıcak su doldurun. Tepsiyi 180 derece fırına yerleştirip 30-35 dakika pişirin. Kavanozları fırından alıp soğumaya bırakın. Toz krem şantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. Soğuyan keklerin üzerini krem şanti ile doldurun. Süsleme şekerleri serpiştirip servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!