Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı Tatlısı
14 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Gökkuşağı Tatlısı için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 paket vanilya
  • 120 gr tereyağı (yumuşak)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Renkli gıda boyaları
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1.5 çay bardağı soğuk süt
  • Renkli süsleme şekerleri
Gökkuşağı Tatlısı

Nasıl Yapılır

Sütü ısıtıp limon suyu ekleyerek karıştırın ve 20 dakika bekletin. Tereyağını şeker ve vanilya ile birlikte krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları ekleyin. Un ve kabartma tozu ekleyerek iyice çırpın. Limonlu süt karışımını ekleyin. Hamuru birkaç kaseye paylaştırıp gıda boyaları ile renklendirin ve yağlanmış kavanozlara 2/3’ü dolacak ve her kat farklı renkte olacak şekilde doldurun. Derin bir fırın tepsisine kavanozları yerleştirin ve kavanozların yarısına gelecek kadar sıcak su doldurun. Tepsiyi 180 derece fırına yerleştirip 30-35 dakika pişirin. Kavanozları fırından alıp soğumaya bırakın. Toz krem şantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. Soğuyan keklerin üzerini krem şanti ile doldurun. Süsleme şekerleri serpiştirip servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo