ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR FRANSIZ USULÜ SÜTLÜ YUMURTALI TATLI

Fransız Usulü Sütlü Yumurtalı Tatlı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fransız Usulü Sütlü Yumurtalı Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 425 ml süt
  • 2 yumurta
  • 85 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı vanilya özü

Fransız Usulü Sütlü Yumurtalı Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Kaseleri iyice yağlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Sos tenceresinde süt, vanilya ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Geniş bir kapta yumurtaları iyice çırpın. Yavaşça sütü ekleyip karıştırın.
  • Kaseleri yarısına gelecek kadar sıcak su dolu bir kaba yerleştirin.
  • İki karışımı birleştirip iyice harmanlayın ve kaselere paylaştırın. 20 dakika pişirip soğumaya bırakın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!