Fransız Usulü Sütlü Yumurtalı Tatlı

15 Şubat 2022 tarihinde güncellendi.
Fransız Usulü Sütlü Yumurtalı Tatlı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fransız Usulü Sütlü Yumurtalı Tatlı için

Malzemeler

  • 425 ml süt
  • 2 yumurta
  • 85 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı vanilya özü
Fransız Usulü Sütlü Yumurtalı Tatlı

Nasıl Yapılır

  1. Kaseleri iyice yağlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  2. Sos tenceresinde süt, vanilya ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  3. Geniş bir kapta yumurtaları iyice çırpın. Yavaşça sütü ekleyip karıştırın.
  4. Kaseleri yarısına gelecek kadar sıcak su dolu bir kaba yerleştirin.
  5. İki karışımı birleştirip iyice harmanlayın ve kaselere paylaştırın. 20 dakika pişirip soğumaya bırakın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo