ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR FRAMBUAZLI VE SAKIZLI MUHALLEBİ

FRAMBUAZLI VE SAKIZLI MUHALLEBİ

6 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Frambuazlı ve sakızlı muhallebi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 650 gr frambuaz
  • 1.5 su bardağı tozşeker

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 parça damla sakızı
Frambuazlı ve sakızlı muhallebi Nasıl Yapılır

Frambuazları ve şekeri sos tenceresine alın. Orta ateşte frambuazlar eriyip sos kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Damla sakızını havanda dövün. üt, un, şeker, vanilya ve damla sakızlarını bir tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ara ara karıştırarak soğutun.

Servis yapacağınız kupların 1/3 kadarını frambuaz ile doldurun. Üzerine muhallebi ilave edip tekrar frambuaz ile tamamlayın. Buzdolabında soğutun. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!