Çilek Aromalı Keşkül

Çilek Aromalı Keşkül
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilek Aromalı Keşkül için

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı antepfıstığı
  • 1 su bardağı tuzsuz badem
  • 4 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 tutam tuz
  • 150 gr çilek

Süslemek için

  • 2 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
Çilek Aromalı Keşkül

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı da...

Badem ve antepfıstıklarını sıcak suda 5 dakika bekletin. Kağıt havlu üzerine alıp iyice süzün. Badem ve antepfıstığının
kabuklarını soyup robotta ayrı ayrı un halinde ezin.

Sütü tencereye dökün. Pirinç unu, tozşeker, bir tutam tuz, çekilmiş badem ve antepfıstığını ekleyin. Pirinç unu eriyene
kadar karıştırın. Çırpma teliyle devamlı aynı yöne doğru çırparak kısık ateştemuhallebi kıvamında pişirin.

Kıvamı koyulaştıktan sonra muhallebiyi ocaktan almadan 5 dakika önce hindistancevizini ekleyin. Karışıma yedirinceye kadar karıştırın. Üzerinin kabuk tutmaması için arada bir karıştırarak soğumaya bırakın.

Çilekleri temizleyip ince halkalar şeklinde dilimleyin. 4 veya 6 servis kasesinin dibini ve kenarını çilek dilimleriyle kaplayın.

Keşkülü soğuduktan sonra kaselere paylaştırın. Üzerlerine birer dilim çileği hafif bastırarak ilave edin. Buzdolabında
birkaç saat soğumaya bıraktıktan sonra antepfıstığı ile süsleyip soğuk servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo