Ayvalı Kakaolu Tavuk Göğsü

Ayvalı Kakaolu Tavuk Göğsü
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ayvalı Kakaolu Tavuk Göğsü için

Malzemeler

Ayvalı kısım için:

  • 3 orta boy ayva
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 çay bardağı toz şeker

Muhallebi için:

  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 100 g labne peyniri
Ayvalı Kakaolu Tavuk Göğsü

Nasıl Yapılır

  1. Ayvaları soyup iri küpler halinde doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine su ve toz şekeri ekleyin. Orta ateşte ayvalar yumuşayıp kıvam alana kadar pişirin. Hazırladığınız ayvalı sosu servis kuplarına paylaştırın ve soğuyana kadar bekletin.
  2. Muhallebisi için süt, un, toz şeker ve kakaoyu bir tencerede iyice karıştırın. Ocağa alıp orta ateşte devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kısık ateşte karıştırmaya devam ederek 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  3. Pişirdiğiniz muhallebi hafif ılındıktan sonra labne peynirini ve vanilyayı ilave edin. Mikserle 3-4 dakika çırpıp ayvalı kuplara paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve iyice soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo