Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı
22 Mart 2023

Kıbrıs mutfağından dünyaya yayılan bu tatlı, ülkemizde çok sevilen tatlılardan biridir. Şerbet ile lezzetlendirilen Kıbrıs tatlısının yapımında galeta unu ve hindistan cevizi kullanılır. Üzerine krema sürülen bu tatlı, sunum aşamasında meyve dilimleri ile süslenebilir. Özellikle şeftali, nektarin ve çilek dilimlerinin Kıbrıs tatlısına çok yakıştığını söyleyebiliriz. Malzemeler hazırsa, Kıbrıs tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kıbrıs Tatlısı için

Malzemeler

Keki için

  • 3 yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı galeta unu
  • 2 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi
  • 2 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2.5 çay bardağı su
  • 3 damla limon suyu

Kreması için

  • 4 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 paket toz kremşanti

Üzeri için

  • Nektarin
Kıbrıs Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Kreması için, süt, nişasta ve toz şekeri orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. 
  2. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Keki için, yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabına alarak iyice çırpın. 
  3. Galeta unu, Hindistan cevizi rendesi, Ayçiçek yağı ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. 30x30 ölçülerinde bir fırın kabını yağlayıp kek karışımını yayın. 
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Soğuk şerbeti kaşık yardımıyla ılınan kekin kenarlardan ortasına doğru gezdirerek dökün. 
  5. Soğuyan kremanın içine kremşantiyi ekleyin ve mikserin yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı soğuk tatlını üzerine yayın. Dilimlenmiş nektarin ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo