İrmikli Lokma

İrmikli Lokma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
İrmikli Lokma için

Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 kahve fincanı toz şeker
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 3 yumurta
  • 1 tutam tuz

Kızartma için;

Bol sıvıyağ

İrmikli Lokma

Nasıl Yapılır

Süt, irmik, 1 kahve fincanı tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kaba alıp karıştırın. Tuz ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Karbonat ve yumurtaları ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

Yağı kızartma tenceresinde kızdırın. Hamurdan çorba kaşığı dolusu alıp yağa ilave edin ve orta ateşte kızartın. Kevgirle kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Üzerlerine kalan tozşekeri serpip servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik lokma tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo