ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ İRMİKLİ LOKMA

İrmikli Lokma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İrmikli Lokma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 kahve fincanı toz şeker
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 3 yumurta
  • 1 tutam tuz

Kızartma için;

Bol sıvıyağ

İrmikli Lokma Nasıl Yapılır?

Süt, irmik, 1 kahve fincanı tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kaba alıp karıştırın. Tuz ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Karbonat ve yumurtaları ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

Yağı kızartma tenceresinde kızdırın. Hamurdan çorba kaşığı dolusu alıp yağa ilave edin ve orta ateşte kızartın. Kevgirle kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Üzerlerine kalan tozşekeri serpip servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik lokma tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!