ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ HAVUÇ DİLİMİ

Havuç Dilimi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havuç Dilimi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 40 hazır baklavalık yufka
  • 200 gr tereyağı
  • 2 su bardağı iri kırılmış Antep fıstığı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3 damla limon suyu

Havuç Dilimi Nasıl Yapılır?

Yufkaları, pişireceğiniz yuvarlak fırın tepsisinin ebadında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine 20 yufkayı, aralarına birer yemek kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirerek ve kesilen küçük yufka parçalarını serpiştirerek yerleştirin. 20 yufka sonrası Antep fıstığı ve toz şeker serpin. Üzerine kalan 20 yufkayı aralarına birer yemek kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirerek yerleştirin. Üçgen şeklinde kesin ve üzerine kalan eritilmiş tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip ocaktan alın. Ilık şerbeti tatlının üzerine gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!