Havuç Dilimi

Havuç Dilimi
17 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Havuç Dilimi için

Malzemeler

  • 40 hazır baklavalık yufka
  • 200 gr tereyağı
  • 2 su bardağı iri kırılmış Antep fıstığı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3 damla limon suyu
Havuç Dilimi

Nasıl Yapılır

Yufkaları, pişireceğiniz yuvarlak fırın tepsisinin ebadında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine 20 yufkayı, aralarına birer yemek kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirerek ve kesilen küçük yufka parçalarını serpiştirerek yerleştirin. 20 yufka sonrası Antep fıstığı ve toz şeker serpin. Üzerine kalan 20 yufkayı aralarına birer yemek kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirerek yerleştirin. Üçgen şeklinde kesin ve üzerine kalan eritilmiş tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip ocaktan alın. Ilık şerbeti tatlının üzerine gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo