ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ FISTIKLI KADAYIF

Fıstıklı Kadayıf

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fıstıklı Kadayıf Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr çiğ tel kadayıf
  • 250 gr sadeyağ
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı

Şerbeti için

  • 2 kg toz şeker
  • 1 litre su
  • 5~6 damla limon suyu

Fıstıklı Kadayıf Nasıl Yapılır?

Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp 20 dakika kaynatın. Şurup kıvamına gelince 5-6 damla limon suyu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocak üzerinden alın. 2-3 dakika dinlenmeye bırakın. Şerbeti sıcak kalacak şekilde saklayın. Sadeyağı eritip üçte birini pekmezle karıştırın. Bu karışımı tatlıyı pişireceğiniz tepsinin içine sürün. Çiğ kadayıfın yarısını tepsiye alın. Ovalayarak kadayıfın tellerini ayırın. Tepsiye eşit bir şekilde yayın. Elinizle üzerine bastırın. İnce çekilmiş Antep fıstığını kadayıfın üzerine serpin. Kalan kadayıfı yine birbirinden olabildiğince ayırıp Antep fıstığının üzerine ilave edin. Üzerine elinizle bastırarak yassılaştırın. Kalan sadeyağı kadayıfın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp sıcak şerbeti kadayıfın üzerine gezdirin. Kadayıf şerbeti tamamen çekene kadar tepsisinde soğumaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!