ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ BALKABAĞI REÇELİ

Balkabağı Reçeli

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balkabağı Reçeli Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kilo balkabağı
  • 1 kg sönmüş kireç
  • 2 lt su
  • 3 su bardağı tozşeker
  • Yarım limon suyu

Balkabağı Reçeli Nasıl Yapılır?

Balkabaklarının kabuklarını soyup dilimleyin. Kabakları kireç suyunda 8 saat bekletin.

Sertleşen kabakları bol su ile yıkayın. Kabakları yayvan bir tencereye dizin. Üzerine tozşekeri ilave edip kısık ateşte kaynatın.

Balkabakları su salacaktır. Reçel kıvamına gelince yarım limon suyunu sıkıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Soğuyan reçeli kavanoza aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Dilediğiniz zaman servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Balkabaklarını küçük dilimler halinde keserek de reçelinizi yapabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!