ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR BALKABAĞI REÇELİ

Balkabağı reçeli

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balkabağı reçeli tarifi için malzemeler

  • 2 kilo balkabağı
  • 1 kg sönmüş kireç
  • 2 lt su
  • 3 su bardağı tozşeker
  • Yarım limon suyu

Balkabağı reçeli Nasıl Yapılır

Balkabaklarının kabuklarını soyup dilimleyin. Kabakları kireç suyunda 8 saat bekletin.

Sertleşen kabakları bol su ile yıkayın. Kabakları yayvan bir tencereye dizin. Üzerine tozşekeri ilave edip kısık ateşte kaynatın.

Balkabakları su salacaktır. Reçel kıvamına gelince yarım limon suyunu sıkıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Soğuyan reçeli kavanoza aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Dilediğiniz zaman servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Balkabaklarını küçük dilimler halinde keserek de reçelinizi yapabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.