Balkabağı Reçeli

Balkabağı Reçeli
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Balkabağı Reçeli için

Malzemeler

  • 2 kilo balkabağı
  • 1 kg sönmüş kireç
  • 2 lt su
  • 3 su bardağı tozşeker
  • Yarım limon suyu
Balkabağı Reçeli

Nasıl Yapılır

Balkabaklarının kabuklarını soyup dilimleyin. Kabakları kireç suyunda 8 saat bekletin.

Sertleşen kabakları bol su ile yıkayın. Kabakları yayvan bir tencereye dizin. Üzerine tozşekeri ilave edip kısık ateşte kaynatın.

Balkabakları su salacaktır. Reçel kıvamına gelince yarım limon suyunu sıkıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Soğuyan reçeli kavanoza aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Dilediğiniz zaman servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Balkabaklarını küçük dilimler halinde keserek de reçelinizi yapabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo