ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR BADEMLİ SİNİ KATMERİ

Bademli sini katmeri

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli sini katmeri tarifi için malzemeler

Şerbeti için

  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar ılık su

İç harcı için

  • Yarım kg kaymak yağı
  • 3 yemek kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ince çekilmiş badem

Bademli sini katmeri Nasıl Yapılır

Şerbet için su ve şekeri 20 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın. Bir kapta un ve tuzu karıştırın. Azar azar ılık su ekleyin ve yumuşak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Oklava yardımıyla yuvarlak şekilde ince bezeler açın. Hamur kesme aletiyle ikiye bölün ve ikisinin de üzerine kaymak yağı sürün. Üzerine badem ve tarçın serpin. Her iki parçayı da rulo sarıp bükün. Yağladığınız yuvarlak tepsiye ortadan başlayarak gül şeklinde yerleştirin. Kalan kaymak yağını üzerine sürün ve 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve kepçeyle şerbeti üzerine azar azar dökün. Soğuk servis yapın.

Gaziantep'in meşhur tatlısı gerçek katmer tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.