ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ ÜÇ ÇİKOLATALI KREMALI PASTA

> ÜÇ ÇİKOLATALI KREMALI PASTA
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Üç çikolatalı kremalı pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr sütlü çikolata
  • 250 gr beyaz çikolata
  • 3 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı toz jelatin
  • Su

Tabanı için

  • 250 gr bitter çikolata
  • 150 ml krema
  • 100~150 gr kek
Üç çikolatalı kremalı pasta Nasıl Yapılır

Tabanı için, kremayı sos tenceresinde ısıtın ve küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Robotta toz haline getirilmiş keki ilave edin. Karışımı 10 dakika dinlendirdikten sonra tabanına yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbına ya da porsiyonluk çemberlere bastırarak yayın. Derin dondurucuya alarak soğumaya bırakın. Jelatinin yarısını küçük bir kaseye alıp üzerine 2-3 yemek kaşığı su serpiştirin ve bekletin. 1 su bardağı kremayı ısıtıp sütlü çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız jelatini ekleyip karıştırın. Karışımı kalıptaki tabanın üzerine yayın ve derin dondurucuda 1 saat bekletin. Beyaz çikolatayı da aynı şekilde hazırlayıp sütlü çikolata üzerine yayın ve 1 saat daha derin dondurucuda bekletin. Pastayı kalıptan çıkartıp üzerini rendelenmiş çikolata ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.