ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ TİJEN’İN İRMİKLİ PASTASI

Tijen’İn İrmikli Pastası

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tijen’İn İrmikli Pastası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 kahve fincanı irmik
  • 4 kahve fincanı un
  • 4 yumurta
  • 3 kahve fincanı tozşeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 4 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı kuru üzüm

Sos için

  • 1.5 portakalın suyu
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu

Üzeri için

  • Portakal şekerlemesi
  • Kurutulmuş meyveler
  • 1 elma
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Tijen’İn İrmikli Pastası Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz irmikli pastada...

Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.

Şeker ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle 1-2 dakika çırpın. Sıvıyağı ve yoğurdu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. İrmik ve suyu ekleyip çırpın. Karışıma elenmiş unlu karışımı ilave
edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar tekrar karıştırmaya devam edin. En son kuru üzümü ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.

Hazırladığınız pasta hamurunu yağlanmış, yuvarlak, kelepçeli bir kalıba (çapı 22-24 santim) dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.

Sos için, portakal suyu ve şekeri sos tenceresine alıp kaynatın. Ocaktan alıp rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Ilındıktan sonra yarısını pastanın üzerine gezdirerek dökün.

Üzerini süslemek için elmayı yıkayıp kabuğunu soymadan incecik dilimleyin. Kararmaması için dilimlere zarar vermeden fırça yardımıyla limon suyu sürün. Pastanın üzerini kurutulmuş meyveler ve mevsim meyveleriyle süsleyin. Kalan sosu da üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!