Portakallı Ve Çikolatalı Baton Pasta

Portakallı Ve Çikolatalı Baton Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Portakallı Ve Çikolatalı Baton Pasta için

Malzemeler

Kek için

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı portakal suyu

Dolgusu için

  • 1 paket krem şanti
  • 1.5 çay bardağı süt
  • Portakal aroması
  • Turuncu gıda boyası
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

Ganaj için

  • 1 su bardağı çırpılmış krema
  • 250 gr bitter çikolata
  • 200 ml krema
Portakallı Ve Çikolatalı Baton Pasta

Nasıl Yapılır

Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Yoğurt, un, kakao, kabartma tozu ve portakal suyunu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış baton kek kalıbına aktarıp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Izgara teli üzerine alın.

Krem şantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. Gıda boyası, aroma ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırın ve 20 dakika buzdolabında soğutun.

Keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Krem şantiyi iki kek arasına yayın. Üzerini çırpılmış krema ile incecik sıvayıp 1 saat buzdolabında bekletin.

Kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatayı parçalara bölüp ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ara ara karıştırarak soğumaya bırakın. Pastayı buzdolabından çıkartıp çikolatalı ganajı üzerine dökün. Çırpılmış krema, rendelenmiş portakal kabuğu, kakao ve çikolata ile süsleyin. Buzdolabında bekletip servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo