ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ PORTAKALLI VE ÇİKOLATALI BATON PASTA

Portakallı ve çikolatalı baton pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakallı ve çikolatalı baton pasta tarifi için malzemeler

Kek için

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı portakal suyu

Dolgusu için

  • 1 paket krem şanti
  • 1.5 çay bardağı süt
  • Portakal aroması
  • Turuncu gıda boyası
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

Ganaj için

  • 1 su bardağı çırpılmış krema
  • 250 gr bitter çikolata
  • 200 ml krema

Portakallı ve çikolatalı baton pasta Nasıl Yapılır

Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Yoğurt, un, kakao, kabartma tozu ve portakal suyunu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış baton kek kalıbına aktarıp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Izgara teli üzerine alın.

Krem şantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. Gıda boyası, aroma ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırın ve 20 dakika buzdolabında soğutun.

Keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Krem şantiyi iki kek arasına yayın. Üzerini çırpılmış krema ile incecik sıvayıp 1 saat buzdolabında bekletin.

Kremayı kaynatmadan ısıtın. Çikolatayı parçalara bölüp ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ara ara karıştırarak soğumaya bırakın. Pastayı buzdolabından çıkartıp çikolatalı ganajı üzerine dökün. Çırpılmış krema, rendelenmiş portakal kabuğu, kakao ve çikolata ile süsleyin. Buzdolabında bekletip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.