ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR SÜTLÜ İRMİK PASTASI

Sütlü İrmik Pastası

Sütlü irmik pastası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sütlü İrmik Pastası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 50 g tereyağı (Bisküvili taban için)
  • 1 lt süt
  • 8 yemek kaşığı irmik (Tepeleme)
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 30 g margarin
  • 1 paket vanilya

Sütlü irmik pastasının üzeri için

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı file badem içi
  • Taze çilek

Sütlü İrmik Pastası Nasıl Yapılır?

  • Pastanın tabanı için yulaflı bisküvileri ve tereyağının yarısını mutfak robotuna alın, un haline gelene dek karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili 20 cm’lik kelepçeli bir kalıbın tabanına bastırarak yayın. İç malzemesini hazırlayana dek buzlukta bekletin.
  • Tencereye sütü, irmiği, şekeri aktarın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. En son margarin ile vanilyayı ekleyin. Margarin tamamen eriyip malzeme ile birleşene kadar birkaç taşım daha pişirin. Ocaktan alın, arada bir karıştırarak ılınmasını sağlayın.
  • İrmikli muhallebiyi buzlukta beklettiğiniz kelepçeli kalıbın içine dökün. Oda sıcaklığında soğuyunca buzdolabına kaldırın.
  • Üzeri için kremşantiyi soğuk sütle çırpın. Soğuyan pastanın etrafını kaplayın.
  • Bademleri yağsız olarak bir tavada kavurun. Pastanın tamamını kavrulmuş bademle kaplayın ve üzerini dörde bölünmüş taze çileklerle süsleyip servis yapın.

    Lezzetli sütlü irmik tatlısı için tıklayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!