ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ PORTAKAL SOSLU PASTA

Portakal Soslu Pasta

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakal Soslu Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 30 gr margarin
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı kakao

Krema için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket labne peyniri
  • 1 paket vanilya

Sos için

  • 2 portakalın suyu
  • 3 çorba kaşığı pudra şeker
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası

Üzeri için

  • Çekilmiş antep fıstığı
  • Badem içi

Portakal Soslu Pasta Nasıl Yapılır?

  • Keki hazırlamak için margarini eritip ılıtın. Şeker ve yumurtaları mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
  • Margarin, elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin.
  • Kek harcını yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Krema için süt, yumurta, un ve şekeri sos tenceresinde muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Çırpılmış labne peyniri ve vanilyayı ekleyip bir taşım daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Keki ıslatmak için sütü ısıtıp kakaoyu ekleyin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Portakal sosu için portakal suyu, pudra şeker ve nişastayı sos tenceresinde koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.
  • Kek soğuduktan sonra enine ikiye kesin. Keklerden birini sütle ıslatıp servis tabağına alın.
  • Üzerine kremanın üçte birini yayıp diğer keki üstüne kapatın. Kalan kakaolu sütle keki ıslatın.
  • Artan kremayı kekin her tarafını kaplayacak şekilde spatula yardımıyla üzerine sürün. Portakallı sosu üzerine gezdirerek dökün.
  • Çekilmiş antep fıstığı ve badem içi ile süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!