ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ MUZLU ALMAN PASTASI

> MUZLU ALMAN PASTASI
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muzlu Alman pastası tarifi için malzemeler

Kek için

  • 4 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı ılık süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 50 gr tereyağı
  • 50 gr file badem
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Krema için

  • 1 su bardağı süt
  • 250 ml krema
  • 1 paket vanilyalı toz puding
  • 2 muz

Üzeri için

  • Pudra şeker
Muzlu Alman pastası Nasıl Yapılır

Yumurta, şeker ve sütü mikserle 5-6 dakika çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin ve hamuru kalıba aktarın. Tereyağını eritip hamurun üzerine yayın. File badem ve toz şeker serpiştirip 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Krema, toz puding ve sütü çırpma kabına alıp mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Kekin üzerine kremayı yayın. Muz dilimlerini üzerine yerleştirip diğer keki üzerine kapatın. Pastanın üzerine pudra şeker serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.