ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ MEYVELİ PASTA

> MEYVELİ PASTA
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Meyveli pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 kahve fincanı pudra şekeri
  • 2 kahve fincanı eritilmiş margarin
  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı şeftali reçeli

Üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 2 şeftali
Meyveli pasta Nasıl Yapılır

Pudra şekeri ve eritilmiş margarini büyük bir kaseye alıp mikserle çırpın. Yumurta sarıları, un ve kabartma tozunu ilave ederek çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını köpük gibi olana kadar mikserle çırpın. Yumurta sarılı karışıma ekleyip yavaşça karıştırın. Hamuru 25 santim çapında yağlanmış kek kalıbına alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp ılındıktan sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Keki enine ikiye kesin. Kesik olan yüzeylerin üzerine şeftali reçelini sürün ve birbirine yapıştırın. Krem şanti ve 1 su bardağı sütü mikserle çırpın. Şeftalileri kabuklu olarak ince dilimler şeklinde doğrayın. Kekin üzerini ve yanlarını çırpılmış krem şantiyle kaplayın. Üzerine şeftali dilimlerini dizin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.