ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ MEYVELİ KÜMBET PASTA

Meyveli Kümbet Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Meyveli Kümbet Pasta Tarifi İçin malzemeler

Pandispanya için

  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

Dolgusu için

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 2 su bardağı süt

Krema için

  • 200 gr beyaz çikolata
  • 200 ml krema
  • 3 muz
  • 3~4 ananas dilimleri

Meyveli Kümbet Pasta Nasıl Yapılır?

  • Yumurtalarla şekeri bir kapta iyice çırpın. Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpın. Yağlı kağıt serili tepsiye karışımı aktarın.
  • 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı gider gitmez yağlı kağıt yardımıyla rulo haline getirin.
  • Diğer tarafta puding malzemelerini tencereye aktarıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Pandispanyayı açıp üzerine çok kalın olmayacak şekilde sürün. Tekrar sıkıca rulo yapıp 60 dakika kadar bekletin.
  • Derin bir kasenin içini streç folyo ile kaplayın. Beklettiğiniz rulo pastayı ince dilimler halinde kesin. Kasenin her tarafını bu dilimlerle kaplayın.
  • Muz ve ananası ince dilimleyin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Kırdığınız beyaz çikolatayı ekleyip eritin.
  • Buzdolabında soğuttuktan sonra kabarıncaya kadar mikserle iyice çırpın. Muz ve ananas dilimlerini ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız pastanın içine aktarın. Kalan pasta dilimleri ile kapak yapın. Streç filmin kenarlarını üzerine getirip kapatın.
  • Önce derin dondurucuda yaklaşık 3 saat daha sonra buzdolabında 3 saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip servis yapın. Afiyet olsun.

Klasik kümbet pasta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!