ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ KÜTÜK PASTA

Kütük Pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kütük Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 6 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

İç harcı için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı Antep fıstığı

Üzeri için

  • 1 paket kakaolu krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Kakao

Kütük Pasta Nasıl Yapılır?

Lezzet çocuklarınız için de harika pasta tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın. Yumurta akı ile şekeri iyice çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Un ve kabartma tozunu harmanlayın ve karışıma eleyerek ekleyin. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın ve 185 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Fırından çıkardığınız kekin kağıt kısmı yukarda kalacak şekilde temiz bir mutfak bezine çevirin ve rulo yaparak soğumaya bırakın.

Krem şantiyi süt ile çırpın. 1 yemek kaşığı kadarını ayırın. Damla çikolata ve fıstıkları ekleyip spatula ile karıştırın. Keki kağıdından ayırıp tezgaha açın. Üzerine fıstıklı kremayı yayın ve rulo şeklinde sarın.

Kakaolu krem şantiyi süt ile katılaşıncaya kadar çırpın ve pastanın üzerini sıvayın. Rulonun ucundan 5 parmak genişliğinde verev olarak kesin ve verev kısmını yan tarafına doğru yapıştırın.

Pastayı 20 dakika derin dondurucuda bekletin. Üzerine kakao serpiştirip çatalla üzerinden geçerek çizgiler oluşturun. Ayırdığınız krem şantiyi yağlı kağıttan külaha doldurup uç kısımlarına spiral şeklinde sıkın. Şekilli kurabiyeler ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!