ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ KROKANLI PASTA

Krokanlı Pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Krokanlı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 katlı pasta tabanı
  • 2 paket krem şanti
  • 1.5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Krokan için

  • 1 su bardağı fındık
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker

Krokanlı Pasta Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

  • Fındık, tereyağı ve şekeri tencereye alıp orta ateşte karıştırarak karamelize edin. Yağlı kağıt serili bir tepsi üzerine karışımı dökün ve 20 dakika bekletin.
  • Bardakla üzerlerine vurarak küçük parçalara bölün. 4 yemek kaşığı şekeri tencerede eritip karamel haline getirin.
  • Sıcak sütü azar azar ekleyip karıştırın ve karamelli sütü soğumaya bırakın. Krem şantiyi bu süt ile katılaşıncaya kadar çırpın ve 20 dakika derin dondurucuda soğutun.
  • Keklerin arasına krema sürüp krokan serpiştirin ve üst üste yerleştirin. Kekin üzerini de krema ile sıvayıp krokan ile süsleyin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak fındık krokanlı pasta tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!