Köstebek Pasta

Köstebek Pasta
20 Şubat 2023

Hem görünümü, hem de lezzetiyle gönülleri fetheden bir tarifle karşınızdayız. Pasta tarifleri arasında oldukça özel bir yere sahip olan köstebek pasta; kakaolu kek, krema ve çikolata ile hazırlanır. Peki, çay ve kahvenin yanına çok yakışan köstebek pasta nasıl yapılır? Listedeki malzemelere göz attıysanız, evde köstebek pasta yapımı için kolları sıvayalım ve tarif detaylarına başlayalım.

Alternatif olarak muzlu rulo pasta ve ev yapımı gelin pastası tarifini de deneyebilirsiniz.

1 Porsiyon Köstebek Pasta Kaç Kalori?

  • Köstebek pastanın bir porsiyonu, yaklaşık 270 kaloridir. Kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Köstebek Pasta için

Malzemeler

Kek için

  • 4 yumurta
  • 1.5 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

İç harcı için

  • 1 kg kestane
  • 2 su bardağı krema
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 paket vanilya
  • 2 su bardağı kıyılmış ceviz
  • 1 su bardağı kıyılmış fındık
  • Yarım su bardağı akide şekeri

Üzeri için

  • 250 g bitter çikolata
Köstebek Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Kek için derin bir kapta yumurtalarla şekeri çırpın. Şeker eridikten sonra ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kek hamurunu kare şekilli bir kalıba yayın.
  3. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Kek ılındıktan sonra enine ikiye kesin.
  4. Bir parçasını içi streç film ile kaplanmış bir kaseye elinizle bastırarak yerleştirin. Pastanın iç harcı için, kestaneleri bombeli taraflarından bıçak ucuyla çizdikten sonra haşlayın.
  5. Suyunu süzün, kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Kestanenin 100 gram kadarını ayırıp kalanı kremanın içine iri parçalar olarak kalacak şekilde ekleyin.
  6. Şeker, ufalanmış ceviz, fındık, akide şekeri ve vanilyayı ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın ve koyu bir kıvama gelmesi için buzdolabında 1 saat bekletin.
  7. Hazırladığınız iç harcı kalıbın içine yaydığınız kekin üzerine aktarın. Diğer kek parçası ile kasenin üzerini kapatın. Derin dondurucuda 30 dakika bekletin.
  8. Pastayı derin dondurucudan çıkarıp bir ızgara teli üzerine ters çevirin. Streç filmi üzerinden alın. Çikolatayı benmari usulü eritin.
  9. Çikolatayı pastanın tamamını kaplayacak şekilde üzerine dökün. Çikolata donduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Köstebek pasta yanında kahve ikram edebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Keki hazırlarken geniş dikdörtgen bir kap kullanmaya özen gösterin. Bu sayede kek harcı daha ince olacaktır.
  • Keki pişirmeden önce fırını mutlaka ısıtın. Böylece kek eşit derecede pişecektir.
  • Hazırladığınız pastayı çikolata ve meyve sosları ile lezzetlendirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo