ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ KESTANELİ PASTA

Kestaneli Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestaneli Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 3 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 portakal
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

İç malzeme için

  • 1 paket kakaolu puding
  • 2 su bardağı süt
  • 50 gr sütlü çikolata
  • 1 çay bardağı hazır kestane kırığı

Süslemek için

  • 2 kestane şekerlemesi
  • 1 su bardağı çırpılmış kremşanti
  • 1.5 su bardağı hazır kestane kırığı
  • 2 kestane şekeri

Kestaneli Pasta Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz...

Kek için tüm malzemeleri çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Hamuru yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

Çikolatayı rendeleyin. Kakaolu pudingi sütle paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ocaktan alıp çikolata ve kestane kırığını ekleyin ve iyice karıştırın. Portakalın suyunu sıkıp ısıtın.

Keki kalıptan çıkarıp enine ortadan ikiye kesin. Dilimlerin üzerini ılık portakal suyunun yarısını dökerek ıslatın. Alt kedi diliminin üzerine hazırladığınız çikolatalı pudingi sürün. Diğer dilimi üzerine kapatın. Kalan portakal suyunu üzerine gezdirerek dökün.

Kekin kenarlarını krem şantiyle sıvayıp kestane kırıklarını yapıştırın. Kekin üzerine kalan pudingi döküp katılaşmasını bekleyin. Kestane şekeriyle süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!