Kestaneli Pasta

Kestaneli Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kestaneli Pasta için

Malzemeler

Kek için

  • 3 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 portakal
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

İç malzeme için

  • 1 paket kakaolu puding
  • 2 su bardağı süt
  • 50 gr sütlü çikolata
  • 1 çay bardağı hazır kestane kırığı

Süslemek için

  • 2 kestane şekerlemesi
  • 1 su bardağı çırpılmış kremşanti
  • 1.5 su bardağı hazır kestane kırığı
  • 2 kestane şekeri
Kestaneli Pasta

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz...

Kek için tüm malzemeleri çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Hamuru yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

Çikolatayı rendeleyin. Kakaolu pudingi sütle paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ocaktan alıp çikolata ve kestane kırığını ekleyin ve iyice karıştırın. Portakalın suyunu sıkıp ısıtın.

Keki kalıptan çıkarıp enine ortadan ikiye kesin. Dilimlerin üzerini ılık portakal suyunun yarısını dökerek ıslatın. Alt kedi diliminin üzerine hazırladığınız çikolatalı pudingi sürün. Diğer dilimi üzerine kapatın. Kalan portakal suyunu üzerine gezdirerek dökün.

Kekin kenarlarını krem şantiyle sıvayıp kestane kırıklarını yapıştırın. Kekin üzerine kalan pudingi döküp katılaşmasını bekleyin. Kestane şekeriyle süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo