ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ KESTANELİ MONT BLANC

Kestaneli Mont Blanc

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestaneli Mont Blanc Tarifi İçin malzemeler

  • 100 g toz şeker
  • 50 g yumurta akı
  • 200 g kestane şekeri
  • 50 g tereyağı
  • 50 g krema
  • 50 g toz krem şanti
  • 50 g süt

Kestaneli Mont Blanc Nasıl Yapılır?

Şeker ve yumurta akını hafif karıştırarak benmari usulü ısıtın. Ilınmış karışımı köpük kıvamına gelinceye kadar karıştırma kabında çırpıcı ile çırpın. Hazırladığınız karışımdan teflon bir tepsi veya kağıt üzerine büyükten küçüğe 5 adet sıkın. Spatulayla düzleştirerek yuvarlak olarak yayın. Merengleri önceden ısıtılmış fırında 100 derecede 40 dakika kadar pişirin. İyice soğuduktan sonra bir spatula yardımıyla yağlı kağıttan dikkatlice çıkarın, 100 g kestane şekerini, tereyağını ve kremayı çırpıcıda çırptıktan sonra kestaneli karışımı merenglerin arasına krema sıkacağı ile kat kat sıkın. Toz kremşantiyi sütle birlikte çırpıcı ile çırpın. Merenglerin üstünü kaplayın. Pastayı kalan kestane şekeriyle süsleyin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!