ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ KEDİDİLİ PASTA

Kedidili pasta

Kedidili pasta

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kedidili pasta tarifi için malzemeler

  • 1.5 paket kedidili bisküvi
  • 15-20 çilek
  • 100 g fındık krokan
  • 100 ml sıvı krem şanti

Krema için

  • 500 ml süt
  • 4 yumurta sarısı
  • 150 g şeker
  • 80 g tereyağı
  • 100 g un
  • 1/2 çubuk vanilya

Kedidili pasta Nasıl Yapılır

  • Krema için yumurta sarıları ve şekeri kabarana kadar çırpın.
  • Sütü orta boy bir tencere içinde ocağa koyun, vanilya çubuğunu ortadan ikiye bölün ve içindeki taneleri sütün içerisine atın.
  • Süt kenarlardan kaynamaya başlayınca yumurta ve şekerli karışımın içerisine bir kepçe dökerek karışımların ısılarını eşitleyin. Daha sonra yumurtalı karışımı ocaktaki süt, vanilya karışımının üzerine hızlıca çırparak ekleyin.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar çırpın ve ocaktan alıp tereyağını kremanın içine atın, çırparak eritin.
  • Yaptığınız krema soğuyunca sıvı krem şanti ile çırparak kremanızı hafifletin. 18 cm’lik yuvarlak pasta kalıbına önce kenarlardaki kedidillerini dizin. Alt tabana kedidillerini dizip krema dökün ve yayın. Üzerine çilekleri ve fındık krokanı ekleyin. Onların üzerini kedidili ile kapatın. Bu işlemi iki defa tekrarlamanız yetecektir. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.