ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ KAYISILI VE PORTAKALLI RULO PASTA

Kayısılı ve portakallı rulo pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısılı ve portakallı rulo pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta akı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 3 yemek kaşığı portakal suyu

Ara dolgu için

  • Yarım su bardağı doğranmış kuru kayısı
  • 2/3 su bardağı portakal suyu

Süslemek için

  • 2 tatlı kaşığı pudra şeker
  • Portakal kabuğu

Kayısılı ve portakallı rulo pasta Nasıl Yapılır

Fırını 200 dereceye ayarlayın. 23 x 33 cm’lik kek kalıbını yağlayın. Yumurta aklarını kaseye alıp iyice çırpın. Şekeri azar azar ilave edip çırpmaya devam edin. Un, rendelenmiş portakal kabuğu ve portakal suyunu yumurtalara ilave edin. Karışımı kaşıkla yağladığınız fırın kabına yayın. 15-18 dakika kadar pişirip üzerine yağlı kağıt kapatarak sıkıca rulo şeklinde sarın. Soğumaya bırakın. Ara dolgusu için, doğranmış kayısı ve portakal suyunu tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatıp yavaş yavaş kaynatın. İyice yumuşayınca kayısıları mutfak robotundan geçirip püre haline getirin. Kek rulosunu açıp kayısı püresini üzerine yayın. Keki tekrar rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın. Üzerine pudra şeker serpin. Portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.