ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ İNCİRLİ PASTA

İncirli Pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

İncirli Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 hazır sade pasta tabanı
  • 500 gr yeşil kabuklu incir
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 250 gr siyah üzüm

Krema için

  • 500 ml süt
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta sarısı
  • 70 gr un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
  • File antep fıstığı

Üzeri için

  • 2 paket krem şanti
  • 1.5 su bardağı soğuk süt

Keki ıslatmak için

  • ¾ su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

İncirli Pasta Nasıl Yapılır?

Pasta tabanını ıslatmak için süt ile şekeri karıştırın. Birinci kat ve ikinci katı ıslatın ve bekletin. Krema için süt, yumurta sarısı, un, toz şeker, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve ılınması için bekletin. Ara ara karıştırın. Birinci pasta tabanının üzerine kremayı yayın. Üzerine dilimlediğiniz incirleri, üzümleri ve cevizleri dizin. İkinci pasta tabanını üzerine yerleştirin. Krem şanti ile soğuk sütü mikserle iyice çırpın. Pastanın üzerine krema sıkma aparatı ile sıkın. İncir dilimleri, üzüm, antep fıstığı ve ceviz ile süsleyin. Bir gece buzdolabında dinlendirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!